Ulei de Floarea Soarelui cu Cătină - 250 ml Anunţ Alimente din Suceava
Cătina conține peste 200 de substanțe nutritive, inclusiv acizi grași pe care organismul uman nu îi poate produce:
antioxidanți: flavonoide (quercetină), fenoli, catechine și taninuri;
minerale: calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, sulf, seleniu, cupru și zinc;
vitamine: vitamina C cu un conținut mai mare decât cel al portocalelor, vitaminele B1, B2, B6, B9 (folate), A, E, D, K și P;
acizi grași Omega 3, Omega 6, Omega 7 și Omega 9, cătina fiind probabil singura plantă din lume care asigură toți acizii de tip Omega;
acizi grași nesaturați: acid linoleic și acid alfa-linoleic (ALA) care nu pot fi produși de corpul uman din cauza lipsei anumitor enzime;
carotenoizi, pigmenții ce conferă culoare cătinii;
aproximativ 18 aminoacizi.