Servicii Pram si Pat Testing Anunţ Prestări servicii din Prahova
Verificarile PRAM, conform Normativului I7/2011 cap. 8.2.1.1, “au rolul de a determina dacă tot echipamentul din componeța instalației electrice este in stare de utilizare“.
Frecvenţa verificărilor periodice este stabilită conform Normativ I7/2011, şi DGPSI -004- Dispozitii generale privind reducerea riscurilor de incendiu generate de încărcări electrostatic dispun ca Masurarea rezistentei de dispersie pentru instalatia de legare la pamant se face:
a) in instalatii subterane si in instalatii locale de legare la pamant, cel putin de doua ori pe an;
b) la retelele generale de legare la pamant, cel putin o data pe an
Frecvența verificărilor funcționale pentru echipamente electrice se face conform instrucțiunilor furnizorilor. În lipsa acestora se pot utiliza recomandările din PE 116. Verificările periodice se pot executata cu sau fără demontare parțială a instalației.
Testările PRAM le facem pentru: scule electrice, prelungitoare, echipamente de birou sau casnice, precum şi maşini unelte, aparate de sudură sau orice echipament alimentat electric. Detinem aparatură METREL, FLUKE sau CHAUVIN ARNOUX, etalonate metrologic şi în conformitate cu legislaţia şi standardele VDE 0404-1, VDE 0404-2, VDE 0701-0702, EN 60204-1, EN 60439, EN 61439-1, AS / NZS 3760, NEN 3140 în vigoare.
Frecvenţa testărilor periodice a unei instalaţii este determinată de tipul instalaţiei, a echipamentelor folosite, de frecvența şi calitatea mentenanţei si de mediul de lucru.
Intervalele dintre testari sunt cuprinse între 6 și 24 de luni. Prevederile maxime pentru verificările periodice, în Romania, sunt cuprinse în Normativ I7/2011 Tab. 8.4.
Testările periodice se finalizeaza cu Raport de Testare Periodică, care trebuie să conţină detalii ale părții de instalație care a fost testată, împreună cu o consemnare care include orice defecțiune și rezultatele testărilor.