Pandantiv Amuleta Cruce Celtica Crucifix Cruciulita INOX PND005 Anunţ Afaceri din Constanţa > Năvodari
Pandantiv Cruciuliţă, Cruce Celtica cu Zircon - cod PND005
Conditie: Nou
Metal: Otel Inoxidabil Plin 316L
Culoare: Argintiu, Negru
Greutatea: 30g
Inaltime: 36mm
Latime: 35mm
Coletul se va trimite cu verificare pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni cu privire la calitatea produsului sau aspect.
În mai multe zone ale Europei, inclusiv si în spatiul românesc, deseori este întâlnit simbolul crucii celtice: doua linii care se intersecteaza perpendicular în centrul unui cerc. Denumirea de „celtica” este una arbitrara, deoarece simbolul poate fi întâlnit la toate civilizatiile, pe toate continentele.
Crucea celtica – simbol crestin
Originea crucii celtice nu este cunoscuta, însa este cert faptul ca originea acesteia este destul de veche, asa cum si însasi simbolul crucii este mai vechi decât crestinismul. Cu toate acestea, în traditia crestina celtica, exista mai multe legende care explica aparitia si semnificatia acestui simbol.
Astfel, una din legende atribuie aparitia crucii celtice Sfântului Patrick, care a propovaduit Evanghelia printre triburile celtilor. Istoricii considera ca acest personaj este unul real si ar fi trait si ar fi raspândit mesajul evangheliei între anii 387 – 493. El ar fi transformat un simbol pagân, la care celtii tineau nespus de mult, într-un simbol crestin, trecându-i pe celti la crestinism.
Conform altor interpretari, crucea celtica era formata din doua brate de lemn si o piatra de moara. Simbolul pietrei de moara nu a fost ales întâmplator, deoarece are mai multe semnificatii în traditia crestina.
„Iar cine va sminti pe unul dintr-acestia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui sa i se atârne de gât o piatra de moara si sa fie afundat în adâncul marii” (Matei 18:6). Aici, piatra de moara nu simbolizeaza altceva decât responsabilitatea în fata Mântuitorului. În acelasi timp, piatra de moara este si acea care macina pâinea pentru Sfânta Împartasanie.
Este important de retinut ca în traditia crestina, crucea celtica reprezinta si Taina Sfintei Împartasanii. Sfântul Disc, pe care se savârseste slujba Proscomidiei, are anume aceasta forma ai crucii celtice.
Dupa Sfântul Simeon al Tesalonicului, faina din care se face prescura este simbolul trupului, aluatul – simbolul sufletului, sarea – simbolul mintii si al învataturii cuvântului, iar apa – simbolul Sfântului Duh si al Botezului. Particelele de pâine, asezate pe sfântul disc pentru cei vii si pentru cei morti, îi reprezinta pe acestia alaturi de Hristos. Partea de sus a cercului, simbolizeaza Biserica Biruitoare, pe când partea de jos, Biserica Luptatoare. Pret: 99 Lei