„O noua sansa pentru oameni, o noua sansa pentru Romania”- proiect european destinat grupurilor vulnerabile Anunţ Afaceri din Bucureşti
Proiectele finantate din fonduri europene au menirea de a le oferi o a doua sansa persoanelor care fac parte din grupurile vulnerabile. Le deschid noi orizonturi, le ofera un loc de munca stabil si astfel le integreaza cu succes pe piata muncii. Un astfel de proiect este si: „O noua sansa pntru oameni, o noua sansa pentru Romania”- POSDRU 173/6.1/S/146771.
Initiativa a fost implementata de catre Asociatia pentru Dezvoltare Durabila, Educatie si Sprijin Comunitar, in parteneriat cu Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Filiala Brasov Virgil Onitiu, Asociatia SAVE PEOPLE, Asociatia Provilegio si Asociatia Jus.ro Mures
Proiectul demarat la inceputul lunii decembrie 2014 a avut ca obiectiv principal sprijinirea grupurilor vulnerabile pentru reintegrarea pe piata muncii in Regiunile Centru si Bucuresti-Ilfov. Astfel, in cadrul proiectului au fost create trei structuri de economie sociala, intitulate SES-uri:
o SES1- ASES Confort Travel
La Tirgu-Mures, judetul Mures s-a creat o Agentie de turism pentru persoane cu dizabilitati. In total au fost angajate 9 persoane din care 7 provin din grupul tinta.
o SES2- Social Consulting SRL
La Selimbar, judetul Sibiu s-a constituit o Agentie de consiliere si plasare a fortei de munca. Unitatea protejata are 8 angajati, din care 5 sunt din grupul tinta.
o SES3- SC Best Tipograf SRL
In comuna Mogosoaia, judetul Ilfov s-a deschis o Tipografie cu printare si scanare 3D. Aici lucreaza in prezent 6 angajati, iar 4 fac parte din grupul tinta.
Cat despre grupul tinta, acesta este format din persoane cu dizabilitati (nevazatori), membrii ai familiilor cu peste 2 copii, membrii ai familiilor monoparentale, persoane care traiesc din venitul minim garantat si persoane de etnie roma. In total pe cele trei structuri au fost angajare 23 de persoane.
Proiectul „O nouă şansă pentru oameni, o nouă şansă pentru Romania” - POSDRU/173/6.1/S/146771 a durat 12 luni si a avut o valoare totală de 3.221.270 lei, din care 3.154.911,84 lei a reprezentat finanțare nerambursabila din partea UE, iar 66.358,16 lei aport propriu. Acesta a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.1 “Dezvoltarea Economiei Sociale”.
Date de contact:
Marian IRIMIA- Manager de proiect/Presedinte
Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, Educație și Sprijin Comunitar
Tel: 0723 026 817
E-mail: apddesc@gmail.com
Web: http://addesc.ro/