Curs evaluator de risc la securitatea fizica Anunţ Prestări servicii > Meditaţii din Bucureşti
OFERTA CURS
EVALUATOR DE RISC LA SECURITATEA FIZICA
PROFESIONAL GROUP – Centru de Formare Profesionala organizeaza a prin partenerii sai autorizati de AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICĂRI, cursul de specializare certificat de Ministerul Muncii, Familiei Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Educatiei Nationale in corelatie cu cerintele standardului ocupational “EVALUATOR DE RISC LA SECURITATEA FIZICĂ” cod COR 242115 si Programa - cadru pentru ocupatia “Evaluator de Risc la Securitatea Fizică” avizata de Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia de Ordine Publica si aprobata de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, precum si cele metodologice de elaborare a unei programe de pregatire, in formarea profesionala a adultilor.
Conform art. 8 din Instructiunile nr. 9/2013, analizele de risc pot fi efectuate doar de experti inscrisi in R.N.E.R.S.F. care trebuie sa detina competente profesionale atestate pentru ocupatia evaluator de risc la securitatea fizica, competentele putand fi obtinute prin absolvirea unui program de formare profesionala (curs), organizat pe baza standardului ocupational de un furnizor agreeat de Autoritatea Nationala de Calificari;
DATA INCEPERE CURS : 01.09.2014
Pret promotional pana la 31.12.2014: 1780 LEI !!!
Participarea are loc în baza formularului de înscriere solicitat la:
021.313.2567
021.313.2576
office@calificare-specializare.ro
Persoane care pot obtine reduceri suplimetare :
1. Persoanele abilitate prin interviul sustinut la I.G.P.R., in calitate de evaluator de risc la securitate fizica, si inscrise în R.N.E.R.S.F;
2. Persoanele care au absolvit un alt curs in cadrul scolii noastre de calificare;
3. Persoanele care se inscriu inclusiv la cursul de MANAGER DE SECURITATE , necesar pentru a accesa cursul de EVALUATOR DE RISC;
4.Persoanele care achita integral cursul inainte cu 5 zile lucratoare fata de data inceperii cursului
Evaluatorii de risc la securitatea fizica sunt persoane fizice, angajati ai unor entitati juridice sau persoane fizice autorizate, avand ca obiect de activitate evidenţierea si evaluarea riscurilor determinate de factorii de amenintare si vulnerabilitatile care pot pune in pericol viata, integritatea corporală sau libertatea persoanei ori pot aduce prejudicii valorilor deţinute de unitati, analiza situatiei obiectivelor din punctul de vedere al asigurării securitatii fizice, si propunerea de masuri concrete de tratare a acestuia în vederea incadrarii riscurilor în limite permise.
Competente si deprinderi dobandite de titularul certificatului obtinut pe baza standardului ocupational pentru educatie si formare profesionala
1.Aplicarea procedurilor de calitate in procesul de evaluare
2.Comunicarea in domeniul riscului
3.Documentarea in vederea realizării evaluarii de risc la securitatea fizică a obiectivului
4.Stabilirea contextului de evaluare a riscurilor la securitatea fizica a obiectivului
5.Identificarea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului
6.Analiza riscurilor la securitatea fizica a obiectivului
7.Estimarea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului
8.Tratarea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului
9.Monitorizarea si revizuirea riscurilor la securitatea fizică a obiectivului
DURATA CURSULUI
Descrierea programului cadru de educatie si formare profesională
Durata totală, nr. ore 120 din care:
-59 teorie;
-61 practica.
Activitatile practice la sala sunt destinate fundamentarii unor concepte, intocmirea unor algoritmi si metode de lucru, analizei modelelor de comunicare, stabilirea contextului, evaluarea , tratarea si monitorizarea riscului, intocmirii si redactarii documentelor analizei de risc la securitatea fizica.
Bugetul de timp alocat evaluărilor periodice si evaluării finale nu se include in durata totala a cursului.
1. Informatii despre programul de educatie si formare profesionala
1.1. Cerinte specifice de acces la program:
1.1.1. Competente si deprinderi necesare accesului la program:
Detine competente si are cunostinte pentru ocupatiile specifice domeniului securitatii obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectiei persoanelor, in domeniul securitatii mecano-fizice, sistemelor de securitate la efractie, monitorizarea sistemelor de alarma si serviciilor de paza.
1.1.2. Conditii minime de acces la program, raportate la nivelul de studii:
Nivelurile de studii: invatamant superior cu diploma de licenta
1.1.3. Alte studii necesare:
Certificat de absolvire a unui curs de formare profesionala sau de competenta profesionala cu recunoastere nationala, pentru cel putin una din ocupatiile specifice domeniului securitatii obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectiei persoanelor:
121305 – Sef obiectiv servicii de securitate,
121306 - Manager de securitate,
215119 - Proiectant Sisteme de securitate,
215222 - Inginer sisteme de securitate,
242113 - Consultant de securitate,
352130 – Tehnician sisteme de detectie, supraveghere video, control acces,
541405 – Sef formatie de paza si ordine,
541410 – Inspector de securitate
sau au documente eliberate de instituţii din sistemul de aparare nationala care sa ateste ca au absolvit cursuri specifice securitatii obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor desfasurate in unitatile proprii de invatamant.
1.1.4. Cerinte speciale:
Pentru ca o persoana sa urmeze cursul de evaluator de risc la securitatea fizica trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele cerinte speciale:
•sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic;
•sa nu fie inscrisa cu antecedente penale pentru infractiuni savarsite cu intentie;
•sa aiba experienta practica de minim 3 ani, dobandita dupa intrarea in vigoare a Legii nr.333/2003, in domeniul organizarii, planificarii, pregatirii, executarii sau exercitarii controlului masurilor de paza si protectie in formele prevazute de legea pazei.
Dovada experientei se face cu adeverinte in original, eliberate de angajatori sau I.T.M., care atesta perioadele de activitate si functia detinuta in cadrul societatilor specializate in domeniul pazei si / sau a sistemelor de alarmare impotriva efractiei, a institutiilor care desfasoară activitati de ordine publica si siguranta natională sau in structurile de securitate proprii unitatilor economice.
•sa posede cunostinte in toate domeniile privind securitatea mecanofizica, sistemele de alarmare impotriva efractiei, monitorizarea sistemelor de alarmare, serviciile de paza si managementul de securitate;
Pentru cunostinţele pentru care nu poate face dovada existentei lor printr-un program de formare sau o certificare de competente cu recunoastere natională se va sustine, la inceputul cursului, un test de evaluare, aplicat de furnizor prealabil inceperii cursului. Testul va fi structurat distinct, pe fiecare domeniu mentionat, iar in situatia detinerii unora dintre competente evaluarea se va realiza doar pentru celelalte domenii.
1.2. Conditii de notare si promovare:
Certificarea competentelor se realizeaza in urma examinarii teoretice si practice, de catre o comisie de evaluare.
Certificatele de absolvire sunt date de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si sunt valabile atat national cat si international, prin apostilare, in toate tarile ce au aderat Conventiei de la Haga.
Persoanele abilitate prin interviul sustinut la I.G.P.R., in calitate de evaluator de risc la securitate fizica, si inscrise in R.N.E.R.S.F., pot desfasura activitati in domeniu numai pan la data de 31.12.2014.
Dupa aceasta dat, in registru se mentin / inscriu numai persoanele care au dobandit competente pentru ocupatia ”evaluator de risc la securitate fizică” prin absolvirea unui program de formare profesională (curs) organizat pe baza standardului ocupational de un furnizor autorizat de Autoritatea Nationala de Calificari.
Toti cursantii beneficiaza de materiale de studii si suport de curs gratuit!
In primul weekend dupa terminarea cursurilor se va sustine examen, diplomele se elibereaza in saptamana urmatoare sustinerii examenului .
CONDITII DE ACCES:
-persoane cu cetatenia romana sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene;
-minim studii superioare;
-certificat medical din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa si apta din punct de vedere psihic;
-sa nu aiba antecedente penale pentru infractiuni savarsite cu intentie.
-competente profesionale de minim 3 ani in domeniul organizarii, planificarii, executarii sau controlului masurilor de securitate in formele prevazute de lege.
Examenul final va consta in subiecte sub forma de test grila si intocmirea unui raport de evaluare la securitatea fizica.
Va multumim si va stam la dispozitie pentru orice alte lamuriri suplimentare.
Coordonator curs : SC PROFESIONAL SECURITY DIVISION SRL
Evaluator risc Ing. DAIANU ADELA GEORGIANA
Web: http://www.evaluator-risc.ro
Tel: 0721377818